Amatör Telsizcilikte Sertifikalar


Amatör Telsizcilikte Sertifikalar

Başlıkta da gördüğünüz üzere Sertifikalar konusunu enine boyuna masaya yatırma zamanı geldi.

Hayatımızın her alanında sertifikasyon durumu söz konusu. Bazı eğitim veya Devlet kurumları bazı standartları veya bir hizmet ve iş gücü gibi alanlarda yeterliliği olan kişi ve kurumlara yeterliliğini belli etmek adına Sertifika verirler. En çok duyulan İSO -9000-9001 mesela bunlardan biri.

Bizim hobimiz durumuna dönünce Contestlerde verilen sertifikalar çok büyük önem arz ediyor. Kazanması Epey zor ve meşakkatli olan Contestlerde sertifikaları amatörlerin arasında büyük prestij olmakla beraber iyi bir anı olaraktan saklamakta fayda var.

Bazı etkinliklerde verilen sertifikalar etkinliğin ilerleyen dönemlerde hatırlanması ve tekrar katılımın teşviki için çok başarılı sebeplerden birisidir. En güzel örneklerinden biride NASA ISS SSTV etkinlikleri ve ona bağlı Sertifikalar.

Gelelim bizimde verdiğimiz sertifika programlarına. Bir çok grup, klüp veya dernek üyelerine ilerleyen senelerde hoş bir hatıra olarak anılması sebebiyle sertifika veriyor. Tamamen hatıra olsun ilerde hoş hatırlanalım diye iyi niyetlere yapılan programdır. 

Makalemizin bu bölümüne kadar yazdığımız Hobi ile alakalı hiçbir sertifikanın DEVLET VE ULUSLARARASI KURULUŞLARDA GEÇERLİLİĞİ YOKTUR. Bu sertifikaların maksatı hoş hatırlanmak.

Havada görüşmek üzere Esen kalın


TA5AAX GÖRKEM MERT ONUR YAVUZ