PL2303 Ve Driver Sorunları .



Öncelikle amatör telsizcilikte çok kullanılan bir modül olmakla beraber birçok sahtesi piyasada mevcuttur hatta tüm çin cihazlarının içindeki modül %90 sahte olmakla beraber driver hatası vermektedir en başta pl2303 nedir tanıyalım ;

PL2303 USB-TTL Dönüştürücü Modül

PL2303, bir USB portu ile bir standart RS232 Seri portu arasında bir köprü görevi görür. İki farklı veri yolundan veri akışı yapılabilir. USB veri yolu ile maksimum veri aktarımı sağlanır. Seri bağlantı noktasında otomatik sıkıştırma desteklenir. Eski UART denetleyicisine kıyasla çok daha yüksek bir baud hızı elde edilebilir , yani rs232 modül'ünün usb versiyonudur diyebiliriz.


Örnek sahte pl2303

Sahte pl2303 de yaşayabileceginiz muhtemel hatalar ;

Lütfen tedarikçiniz ile iletişime geçin hatası.

Cihaz tanınamadı hatası.

Ve bu alacagımız muhtemel hataların çözümüne geçelim.

ADIM 1 : Vermiş oldugumuz driveri indirin ve kurun . TIKLA İNDİR

RAR ŞİFRESİ : ozguramatorler.com veya özgüramatörler.com

Not : Bu vermiş oldugumuz driver internette buldugunuz driverlerden çok daha farklıdır ve en saglıklı çalışmasını saglayacak sürümdür sahte pl2303 leri destekler.


ADIM 2 : Aygıt yöneticisini açıp baglantı noktalarından profilic'in üstüne tıklayıp sag klik yapıyoruz ve sürücüyü güncelleştir diyoruz.



ADIM 3 : Bilgisayarımdaki sürücülere göz at seçenegine tıklıyoruz.


ADIM 4 : Bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver seçenegine tıklıyoruz.



ADIM 5 : Karşınıza birkaç seçenek çıkabilir fakat burdan sürüm 3.3.2.105 seçenegini seçip ilerileyiniz.



ADIM 6 : Eger işlemleri dogru biçimde yaparsanız bu şekilde başarılı bir kurulum gerçekleşmiş olacaktır (nadir olarak bu driver seçme işlemini birçok kez yapabilirsiniz sebebi ise daha yeni bir sürücüyü otomatik olarak seçip diger sürücüyü devre dışı bırakmasıdır)




WHATSAPP VB GRUPLARIMIZA KATILMAYI UNUTMAYIN 73

TA5AAX

OPR.GÖRKEM

73