APRS Sistemi Üzerinden İstasyonların İP Adresini Ögrenmek

 


"BU YÖNTEM TAMAMEN LEGAL OLUP APRS SİSTEMİ %100 AÇIK KAYNAK KODUNA SAHİP OLAN , HALKA AÇIK BİR UYGULAMA OLUP , SERVERLERİ PUBLİC SERVERLERDİR ERİŞİM İÇİN BİR İZİN GEREKMEZ."

RESİMLERİ ÜSTÜNE TIKLAYARAK BÜYÜTEBİLİRSİNİZ

En başta aprs.fi adresine girip ip adresini ögrenmek istedigimiz ikonun üstüne 1 defa tıklıyoruz , ardından üstünde çıkan bilgi sekmesine tıklıyoruz.


Tıkladıgımızda karşımıza SON GÜZERGAH BİLGİSİ sekmesi gelecektir buradaki satısın en son kısmını inceliyoruz burada gördügünüz üzere T2LEIPZIG çıkıyor .



Google arama motoruna APRS server T2LEIPZIG yazıyoruz ve aratıyoruz , karşımıza sadece ip adresi gözüken bir web site gelseydi buna tıklamamız daha yararlı olacak direkt istedigimiz sayfaya yönlendirecekti fakat http://status.aprs2.net/ adresine yönlendirdi burada aprs serverlerinin ip adresinin toplandıgını görüyorum ve listede serverin ismini aratıyorum.



Tıklıyorum fakat bu server benim ip adresimi public olarak paylaşmadıgını fark ediyorum ama bu başka serverleri inceledigimiz zaman bu serverlerin ip adreslerini public bir şekilde yayınladıgını adress kısmında görüntülüyoruz bu şekilde ip adreslerini %50 ihtimalle tespit edebilirsiniz.



TA5AAX

GÖRKEM MERT ONUR YAVUZ 

73