Radyo Amatörüne 34.000 Dolar Ceza



FCC, 2021 yılındaki 1000 dönümlük bir alanda sürdürülen orman yangını söndürme çalışması sırasında "yardım amaçlı" kamu frekansına müdahil olan Radyo Amatörü Jason Frawley'e 34.000 dolar tutarında para cezası verilmesi hususunda görüş FCC tarafınca bildirilmiş işte detaylar .

İnigilizceden çeviri yapılmıştır imla hataları olabilir ;

06/09/2022

Federal İletişim Komisyonu (FCC), Temmuz 2021'de Elk Nehri yakınlarındaki Johnson Creek Yangını için yangınla mücadele faaliyetleri sırasında ABD Orman Hizmetleri'nin radyo operasyonlarına müdahale ettiği iddiasıyla Lewiston, Idaho'dan Jason Frawley'e 34.000 $ para cezası önerdi. 8 Haziran 2022'de Frawley'e Açık Müsadere Sorumluluğu Bildirimi ( NAL ). FCC, NAL'de Frawley'nin Ekstra Sınıf Amatör Radyo Hizmeti lisansına (WA7CQ) sahip olduğunu ve Leader Communications LLC'nin sahibi/operatörü, sekiz mikrodalga lisansı ve bir işletme lisansına sahip olduğunu belirtir. NAL'de


iddia edilen FCC"17 Temmuz 2021'de, amatör el telsizini kullanarak, Frawley beş (5) kez yayın yaptı ve 18 Temmuz 2021'de Frawley, hükümetin kullanımına tahsis edilmiş ve yetkilendirilmiş frekanslarda üç (3) kez yayın yaptı ve görünüşe göre zararlı görünüşe göre yasa dışı yayınlarına müdahale."


Frawley'nin müdahale ettiği iddia edilen frekanslar, yangın söndürme uçakları ile yer ekipleri arasındaki iletişim de dahil olmak üzere, 1000 dönümlük Johnson Creek Yangını ile mücadele etmek için ABD Orman Servisi ve Idaho Arazi Departmanından itfaiye ekiplerinin koordine edilmesi için kullanılıyordu. NAL


_Orman Servisi'nin şikayetinin ve FCC'nin soruşturmasının ayrıntılarını içerir. 18 Temmuz 2021'de Johnson Creek itfaiye operasyonları bölüm şefi, Elk River uçak pistine ve hangarına gitti; burada konumunu açıklayan Frawley, "Lider İletişimi" yazan bir pankartın yanında bir radyo tutarken bulundu. Frawley, hükümet frekanslarında yayın yaptığını ve kendisini "iletişim teknolojisi" olarak tanımladığını itiraf etti. Müdahale etmeye çalışmadığını, bunun yerine itfaiyecilere bilgi sağlamak için ilettiğini savundu.


"[A]hiçbir zaman diğer iletişimleri veya hava trafiğini rahatsız etmeye çalışmıyordum. Dürüst olmak gerekirse, onlara 90'ların başından beri butte üzerinde çalıştığımdan beri sahip olduğum bilgileri veriyordum..." Frawley 15 Ekim'de yazdı. , 2021 FCC Özel Danışmanı Laura Smith'in Soruşturma Mektubuna yanıt.


Ancak FCC, "Frawley'nin ruhsatına sahip olmadığı frekanslarda izinsiz iletimleri kabul etmesinin, can ve mal için önemli zararlara yol açma potansiyeline sahip olduğu" sonucuna varmıştır.


FCC, Frawley'nin, kendi kabulüyle, lisansı olmadığı bir frekansta sekiz ayrı radyo yayını yaptığında, görünüşe göre kasıtlı olarak ve tekrar tekrar Komisyon kurallarını ihlal ettiğine karar verdi. FCC, acil durumlara müdahale etmek için bu frekansları kullanan kamu güvenliği kuruluşlarına lisanslı frekanslar üzerindeki yetkisiz aktarımların, değiştirilmiş şekliyle 1934 tarihli İletişim Yasası'nın 333. Bölümünün de ihlalini oluşturduğunu belirtti.


FCC'den bir haber bülteni , para cezasının önerilen türünün en büyüğü olduğunu belirtiyor. FCC, "İletişim Yasası, yetkili radyo iletişimlerine bu tür müdahaleleri yasaklıyor ve Komisyon, kamu güvenliği iletişimlerine yönelik her türlü müdahaleyi çok ciddiye alıyor" dedi. Ayrı bir açıklamada, FCC Başkanı Jessica Rosenworcel, "Kamu güvenliği iletişimine müdahale edemezsiniz. Tam durun. Dolayısıyla bugün, yangın söndürme ve kamu güvenliğini riske atan bu müdahale için türünün en büyük cezasını öneriyoruz."

-------------------

Ülkemizdede bu tarz para cezaları FCC tarafından olmasada ceza mahkemeleri tarafından verilebilmektedir lütfen bize ayrılan band aralıgı dışına çıkmayalım bunun suç oldugunu unutmayalım.

kaynak ;

https://www.fcc.gov/document/fcc-proposes-fine-interrupting-wildfire-suppression-communications

https://www.arrl.org/news/fcc-proposes-record-34-000-fine-for-alleged-interference-and-unauthorized-transmissions-during-idaho#:~:text=The%20Federal%20Communications%20Commission%20(FCC,Elk%20River%20in%20July%202021.